top of page

Wie zijn wij?

Wij zijn Koen en Rianne, samen zijn wij de eigenaar van Ad Vitam Amicus. Vanaf 2016 zijn wij samen en beiden zijn wij opgegroeid met honden. Het was dan ook niet gek dat we ook samen graag een hond wilden. In december 2018 kwam Fido bij ons wonen, een Lever en tan reutje. Vanaf dat moment zijn we 100% verliefd geworden op het ras.

 

De passie voor de Engelse Cocker Spaniël begon te groeien en we gingen op zoek naar een pup die bij Fido zou passen. Een teefje, waar we mogelijk in de toekomst een nestje mee zouden kunnen fokken. In oktober 2020 kwam Nola bij ons wonen, een black en tan teefje.

 

In het najaar van 2022 hebben wij ons eerste nestje pups gefokt. Dit was echt een droom die uitkwam en ook heel bijzonder om samen te doen. In het proces konden we goed merken dat we elkaar hierin aanvullen in onze kwaliteiten. Het is heel waardevol om “onze” pups te zien opgroeien tot mooie, stabiele honden.

 

2023 is het jaar van veranderingen. In het voorjaar van 2023 zijn wij getrouwd en in het najaar van 2023 verhuisden wij van Nederland naar Zweden. Dit was een hele stap, maar in Zweden hopen wij het fokken met Ad Vitam Amicus voort te zetten.

Koen en Rianne met Fido en Nola

Diploma's Rianne

Diermanagement

Nordwin College, Leeuwarden

2015

Paraveterinair - dierenartsassistente

Nordwin College, Leeuwarden

2017

Besluit houders van dieren

Aeres College, Leeuwarden

2022

Ad Vitam Amicus

Rianne en Koen

Ad Vitam Amicus – een vriend voor het leven

 

Wij houden van onze honden en fokken met de grootste zorg af en toe een nestje pups. Het verwelkomen van een pup is niet zomaar iets en vergt veel voorbereiding. Natuurlijk wensen wij al onze pups een gouden mandje toe, waar ze van pup af aan tot hun oude dag kunnen blijven. Dat is waar Ad Vitam Amicus voor staat. Ad Vitam Amcius betekent “een vriend voor het leven”. Daarom leren wij u, als nieuwe eigenaar, graag eerst beter kennen, zodat wij van tevoren weten waar onze pups terecht komen en goed kunnen inschatten welke pup het beste bij u past.

 

Wij fokken showlijn Engelse cocker spaniels met een voorkeur voor alle variaties met tan. Onze grootste prioriteit gaat uit naar het fokken van gezonde pups met een goed karakter, die geschikt zijn als huishond binnen een gezin.

bottom of page