top of page

Nola is drachtig!

Na een paar weken geduldig wachten staat vandaag dan eindelijk de drachtecho op de planning. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat.


Engelse cocker spaniel, loops, loopsheid broekje, honden ondergoed

Naar de dierenarts.

Om stress bij de dierenarts te voorkomen, heb ik Nola haar buik van tevoren vast geschoren. Het scheren van de buik is nodig zodat het echo apparaat goed contact kan maken met de huid, anders is er door de vacht weinig zichtbaar. Vaak scheert de dierenarts dit zelf, maar aangezien een dierenartsbezoek normaal gesproken al voldoende stress met zich meebrengt, was dit een mooie manier om te zorgen dat het voor Nola zo comfortabel mogelijk is.


Ik ging niet alleen naar de dierenarts, mijn vriendin Loes ging mee. We gingen ruim op tijd weg, zodat Nola nog even kon snuffelen en eventueel poepen of plassen voordat we een drukke wachtkamer in zouden stappen. Gelukkig had ik extra lekkere koekjes meegenomen, dus Nola deed het super in de wachtkamer.


De drachtecho.

A7 Noord Dierenartsen drachten, Dierenarts, Engelse cocker spaniël
Contactgel op Nola haar buik.

We worden geroepen door de dierenarts. Nola mag op haar rug op een mooi kussen liggen. Ik was nog even bang dat ik te weinig op haar buik geschoren had, maar volgens de dierenarts is het precies goed.


De dierenarts doet de gel op haar buik en zet het echo apparaat er op. Terwijl de dierenarts vragen stelt over de reu en de dekking gaat zo op zoek naar pups. Ik vertel over Fido en de dekking en plots zegt ze: "laat maar, dit is er al één". Ook laat ze bij de pups gezonde kloppende hartjes zien. De dierenarts heeft meerdere pups gezien, maar het precieze aantal is bij een echo moeilijk te tellen. Daarom houd ik het aantal nog even voor mezelf en zal ik later nog een röntgenfoto laten maken om het precieze aantal vast te stellen. Ik zal hieronder een foto neerzetten van de echo, zodat jullie toch wat mee kunnen genieten.Wat een prachtige ervaring om mee te maken, mijn geluk kan niet op!

In december verwachten wij Nola haar eerste nestje pups.


Updates van het verwachte nestje worden vanaf nu hier geplaatst.


Bloedprikken, progesterontest hond, Engelse cocker spaniel, black and tan, zwart met tan, A7Noord Dierenartsen
De echo, hier zie je één van Nola haar pups.

Comments


bottom of page