top of page

Wij gaan verhuizen!

Groot nieuws: wij gaan verhuizen. En niet zomaar verhuizen, we gaan namelijk verhuizen naar het buitenland. Emigreren. Naar zweden, om precies te zijn.

zo, het hoge woord is er uit. Al een tijdje zijn we ons aan het voorbereiden op onze emigratie en nu is het eindelijk zo ver. In November verhuizen we samen met Fido en Nola naar onze nieuwe woning in Zweden. Dit was al langer een idee, maar we wilden eerst een nestje pups fokken in Nederland en ook het trouwen stond nog op de planning. Daarna zouden we ons rustig aan oriënteren op het emigreren. Dat is allemaal iets sneller gegaan dan wij hadden verwacht. Desalniettemin zijn wij er helemaal klaar voor en hebben we er vooral heel erg zin in!


Waarom naar Zweden?

Dit is een vraag die we natuurlijk ontzettend vaak te horen krijgen. Vooral mensen uit onze directe omgeving hebben deze vraag gesteld. Hoewel sommigen van jullie al wel wisten van onze "zweedse droom", hebben we het voor onze familie eerst verborgen gehouden. We wilden eerst zelf uitzoeken of het bij ons past en wat we precies wilden, zonder onbewust beïnvloed te worden door de meningen van mensen die voor ons ontzettend belangrijk zijn.


"uiteindelijk is het een gevoel, en een gevoel kan je niet uitleggen."

Terug naar de vraag waarom wij naar Zweden willen verhuizen. Ondanks dat we de vraag vaak gesteld krijgen, is het één van de moeilijkste vragen om te beantwoorden, simpelweg omdat we hier niet een duidelijk antwoord op hebben. Wat begonnen is als een idee, een droom, is uitgewerkt tot serieuzere plannen. Uiteindelijk zijn we wel verliefd geworden op het land en zien we onszelf er al wel wonen. Maar uiteindelijk is het toch een gevoel, en een gevoel kan je niet uitleggen.


Engelse cocker spaniel zweden
Fido en Nola in Zweden

Wat betekent dit voor de kennel?

Voor Ad Vitam Amicus gaat er natuurlijk het één en ander veranderen. Allereerst is het belangrijkste dat wij niet gaan stoppen met fokken. Ook in Zweden zullen wij blijven fokken. De kennelnaam kan zoals het nu lijkt meegenomen worden naar Zweden. De werkwijze zal in grote lijnen gelijk blijven, de wijzigingen die wel doorgevoerd worden, zullen voornamelijk te maken hebben met de verschillen in regelgeving tussen het fokken in Nederland en in Zweden. Wat onze nestplanning gaat zijn, kunnen we nog niet veel over vertellen, aangezien wij nog niet precies weten hoe het komende jaar er voor ons uit gaat zien. Het emigreren is niet zomaar iets en we willen eerste een stabiele situatie creëren, voordat we verder gaan met het fokken.


Kennelnaam Raad van beheer, fokker, engelse cocker spaniël kennel ad vitam amicus

De komende maanden zijn wij aan het inpakken en voorbereiden voor onze emigratie. We zullen om die reden ook wat minder actief zijn op onze social media kanalen. We gaan ons best doen om jullie op de hoogte te houden van ons emigratieproces en over de toekomst van Ad Vitam Amicus.


Wil je niks missen en volledig op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Instagram of Facebook pagina!
Ad Vitam Amicus - een vriend voor het leven

Commentaires


bottom of page