top of page

Nola is loops: eerste nestje op komst?

Het zat er al even aan te komen, ik merkte het al een tijdje aan beide honden. Nola zal binnenkort loops worden, en dan staat er in de planning dat ze hopelijk gedekt wordt en haar eerste nestje zal krijgen.


Engelse cocker spaniel, loops, loopsheid broekje, honden ondergoed

Loopsheid komt dichterbij.

Het zat er al een tijdje aan te komen. Ik merkte al aan beide honden dat het niet lang zal duren voordat Nola loops zou worden. Maar wanneer dat zal zijn kan nog wel een paar maanden duren. Nola wordt wat nerveuzer: ze schrikt eerder en wil graag zo veel mogelijk bij ons zijn. In haar geval kreeg ze ook weer wat last van verlatingsangst. Gelukkig viel het deze keer met de verlatingsangst mee, en waren we zo veel mogelijk thuis of we namen haar mee. Aan Fido merken we dat hij meer toenadering zoekt tot Nola, meer accepteert van haar en ook meer wil spelen. Alles is voorbereid en bij de eerstvolgende loopsheid van Nola zal ze als alles goed gaat gedekt worden en haar eerste nestjes pups krijgen.


Na een dagje weg te zijn geweest, kwam ik thuis bij een leuke verrassing: Nola is loops geworden. We hebben de bank ingepakt met kleedjes zodat Nola geen loopsheid broekje aan hoeft. Ze houd zichzelf prima schoon en de paar druppen die we op de grond vinden, dweilen we gelijk weer weg. Een paar keer extra schoonmaken is zo gedaan, en voor haar minder gedoe met broekjes. Op de foto heeft ze het broekje wel even aan, om te kijken of deze nog wel past.


Progesteron testen.

A7 Noord Dierenartsen drachten, Dierenarts, Engelse cocker spaniël
Nola bij de dierenarts

We maakten een afspraak bij de dierenarts voor een eerste progesteron test. Deze test meet de hoeveelheid progesteron in het bloed, waardoor je redelijk precies de dag van de eisprong kan meten, en daardoor ook beter weet op welke dag(en) je de teef het beste kan laten dekken.


Onze eerste afspraak was op maandag 17 oktober. De dierenarts neemt wat bloed af uit het pootje en dan wordt je later teruggebeld voor de uitslag. De progesteronwaarde was op maandag nog niet hoog genoeg, het advies was over 2 dagen opnieuw testen. Woensdag 19 oktober kwamen we opnieuw bij de dierenarts voor een test. We waren nog maar net weer thuis toen we gebeld werden: haar progesteronwaarde is flink gestegen en het advies was dezelfde en eventueel de volgende dag nog dekken.
Dekking.

Dekking honden, Engelse cocker spaniël, lever en tan, black and tan, zwart met tan

Fido heeft al een keer eerder een teefje gedekt via kunstmatige inseminatie maar niet via een natuurlijke dekking. Het was dus nog even de vraag of het zou lukken. Daar was geen twijfel over mogelijk, hoewel Fido wel erg op zijn privacy gesteld is. Hij wilde namelijk niet dekken als ik (Rianne) er zelf bij was. Daar komt Fido's sensitieve karakter weer naar boven. Ook Nola heeft het super gedaan en er zijn meerdere geslaagde dekkingen geweest. Nu kan ik niet meer doen dan wachten.Drachtig of niet?

Dat is een vraag waar ik zelf natuurlijk heel graag een antwoord op wil. Helaas zal ik daar nog even op moeten wachten. De drachtecho staat gepland voor half november, dan pas kan ik met zekerheid zeggen of ze drachtig is. Tot die tijd blijft het afwachten en gewoon ontzettend veel knuffelen met mijn mooie cocker meisje.


Bloedprikken, progesterontest hond, Engelse cocker spaniel, black and tan, zwart met tan, A7Noord Dierenartsen
Nola na het afnemen van bloed voor de progesterontest

Commentaires


bottom of page