top of page

Laatste testen met Fido

02-12-2021


Nog een paar testen voordat Fido officieel ingezet kan worden als dekreu. En deze laatste testen staan vandaag gepland bij de dierenarts.

engelse cocker spaniël lever en tan dierenarts a7noord HD foto's ECVO blog
Fido bij A7Noord dierenartsen

Ik heb geen idee wat ik moet verwachten.

Eens in de twee weken komt er een oogarts bij onze dierenarts. Deze doet voornamelijk ECVO testen, maar ook andere oogonderzoeken. Aangezien deze dierenarts niet zo vaak aanwezig is op de praktijk, zitten de afspraken snel volgepland. Ik combineer daarom de afspraak van de ECVO met het maken van de HD foto's.


Ik heb een afspraak gemaakt met de assistente, heb de papieren voor het beoordelen van de HD foto's toegestuurd en kom op tijd in de praktijk. We beginnen met de EVCO test, omdat deze goedkoper is dan de HD foto's. Mocht de test niet goed zijn, kan ik er dan nog voor kiezen om de HD foto's niet door te laten gaan. Dat vond ik wel netjes geregeld.


Fido krijgt eerst druppen in zijn ogen, zodat de oogarts beter in zijn ogen kan kijken. Deze druppen moeten even inwerken en in tussentijd maak ik even een korte wandeling met Fido. Als ik blijf wachten in de wachtkamer, neemt Fido's stress alleen maar toe, terwijl de stress juist afneemt door het wandelen en snuffelen. Fido vond het gelukkig allemaal prima.


Fido bij A7Noord dierenartsen in Drachten


Eigenlijk stelt het niks voor.

Ik had er veel meer van verwacht maar het is zo klaar. Fido mag op de tafel en de dierenarts kijkt even in de ogen. Hiervoor gebruikt ze meerdere instrumenten. Het formulier wordt ingevuld en alles is goedgekeurd. Dat was het alweer. Gelukkig maar!


Het leuke aan zo'n dag is dat er veel fokkers komen. Terwijl ik wachtte op het maken van de HD foto's, zaten er meerdere fokkers in de wachtkamer die allemaal voor de ECVO testen kwamen. Met een aantal heb ik kort een praatje gemaakt, en zo leer je ook weer nieuwe dingen.


Na een paar minuten werd Fido opgehaald voor de HD foto's. Ik mocht helaas niet mee, maar ik heb wel vaker gezien hoe zoiets in zijn werk gaat. Na een kwartiertje was Fido alweer terug en kon hij weer mee naar huis. Normaal zitten de honden achterin, maar omdat Fido zich zo goed had gedragen, mocht hij op de bijrijdersstoel zitten. Natuurlijk wel in de autogordel, want veiligheid staat bovenaan. Hoewel dat ook niet zo veel had uitgemaakt, want hij heeft alleen maar geslapen.


Ik ben natuurlijk hartstikke blij met de positieve uitslag van de ECVO test. Nu is het wachten op de uitslag van de HD foto's. Zodra deze bekend zijn, zal ik dit toevoegen aan Fido's pagina.



Comments


bottom of page